Легализация на Удостоверение за идентичност на имена

Удостоверение за идентичност на имената – Изисква се оригинал на документа с положен правоъгълен печат на издаващата община, удостоверяващ подписа и печата. Документът се внася в Областна администрация на Софийска област за поставяне на „Апостил“ и след това се внася в Дирекция „Консулски отношения“ на Министерство на външните работи за заверка на подписа на преводача.

  • Документът се внася в Областна администрация на Софийска област за поставяне на „Апостил“, което отнема 7 работни дни, няма опция за бърза и експресна поръчка.

След като е снабден с „Апостил“ документът се внася в Дирекция „Консулски отношения“ на Министерство на външните работи за заверка на подписа на преводача, където има опция за три вида поръчка:

 

Бавна поръчка: 4 работни дни

Бърза поръчка: 2 работни дни

Експресна поръчка: 1 работен ден

 

Бавна поръчка общо за двете институции: 11 работни дни

Бърза поръчка общо за двете институции: 9 работни дни

Експресна поръчка общо за двете институции: 8 работни дни

 

ВАЖНО: Докато документът е в съответната институция за поставяне на „Апостил“ агенцията се заема с извършването на превода, след което преводът се внася в Дирекция „Консулски отношения“ на Министерство на външните работи за заверка на подписа на преводача заедно с положения вече „Апостил“.

Сподели публикацията:
Scroll to Top