Превод и легализация на дипломи за средно и висше образование за обучение в чужбина

С оглед на все по-големия интерес на наскоро завършилите ученици, а и не само, за продължаване на обучението си в чужбина, ние от Агенция за превод и легализация Бела Вентис извършваме услугата превод и легализация на дипломи за средно и висше образование, както и на всякакви образователни документи. Други документи, които могат да изискват превод и легализация за обучение са: академични справки, студентски уверения, свидетелства за професионална квалификация и др.

При кандидатстване в чужд университет задължително ще Ви бъде поискан превод на дипломата, тъй като българският не е сред най-популярните езици по света. Преводът на дипломата за средно или висше образование е много важен етап от кандидатстването в избрания от Вас университет в чужбина, тъй като чрез него компетентните лица, разглеждащи кандидатурата Ви, ще се ориентират какви учебни предмети сте изучавали, какъв и бил хорариумът и най-вече какви оценки сте получили. Качественият превод е много важен, за да бъдете на 100% сигурни, че приемането Ви няма да бъде възпрепятствано от некоректно предадени на чуждия език изучавани предмети.

От друга страна ще Ви бъде необходима и легализация, включваща поставянето на „Апостил“ (Apostille), тъй като чрез нея се удостоверява автентичността на самия документ, т.е. че дипломата е истинска и издадена от легитимно учебно заведение.

Ние от Агенция за преводи и легализация Бела Вентис предлагаме пакетна услуга за превод и легализация на диплома за средно и висше образование.

ПАКЕТНА УСЛУГА „ПРЕВОД И ЛЕГАЛИЗАЦИЯ НА ДИПЛОМА С ПОСТАВЯНЕ НА „АПОСТИЛ“ (APOSTILLE)“

 • Удостоверение „Апостил“ (Apostille) от НАЦИД;
 • Официален превод на дипломата, извършен от „заклет преводач“;
 • Удостоверяване на подписа на преводача от дирекция „Консулски отношения“ на МВнР.

Също така предлагаме официален превод и легализация на следните видове образователни документи:

 • Академична справка;
 • Уверение от университет;
 • Служебна бележка;
 • Справка за успех;
 • Диплома за основно, средно, висше образование и дипломи за следдипломна квалификация;
 • Приложение на диплома;
 • Свидетелство за професионална квалификация;
 • Удостоверение за завършен клас;
 • Удостоверение за преместване.

Стъпки за подготвяне на образователни документи за превод и легализация:

 1. Направете заявка за типа образователен документ, от който се интересувате и ние ще Ви консултираме безплатно по имейл или на посочените телефони относно оформлението на документи и реквизитите, от които се нуждае, за да бъде легализиран.
 2. Донесете документа в удобен за Вас офис или пуснете своята заявка онлайн като прикачите документите си.
 3. Изберете срок за изпълнение на поръчката.

Изисквания за превод и легализация на образователни документи:

Ако желаете да получите хартиен „Апостил“ (Apostille), трябва да донесете оригинален документ и копие на лична Ви карта за сверяване на имената.

Можете да получите Вашия превод на място в избран от Вас офис, сканиран по имейл или чрез доставка до избран от Вас адрес от наш куриер.

Заповядайте в удобно за Вас време в наш офис и ние ще Ви консултираме напълно безплатно!

 

Сподели публикацията:
Scroll to Top